background

Frankenstein

Regie: Guido Vanloo
Auteur: Hugo Matthysen
Speeldata: 6, 7, 8, 13,14 en 15 mei 2011

Frankenstein heeft alle ingrediënten van een Hugo Matthysen-productie: absurde situaties, spanning, komische uitvergrotingen en heel wat knipoogjes naar bestaande toestanden. Met deze productie willen we vooral de link leggen tussen het “klassieke Frankensteinverhaal” en de uitwassen van de plastische chirurgie in onze samenleving.

18 leerlingen acteren en daarnaast treden er ook een tiental danseressen op. Het wordt sowieso een totaalspektakel. De choreografie is in handen van Saskia Goetghebeur en Kimberly Foulon, beiden oud-leerlingen van de school.

Voor de regie tekent Guido Vanloo uit Oostende. In het Oostends theatermilieu is Guido alvast een bekend figuur. Hij was jarenlang de huisregisseur bij de toneelkring ‘De Sint-Katharinakring’ en later bij het ‘KVGO’. Met zijn producties sleepte hij talrijke prijzen in de wacht. Sinds enkele jaren is Guido als freelance regisseur in de Oostendse regio actief. Vorig jaar regisseerde hij voor het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende ‘Oedipoes’, dit jaar zet hij dus zijn schouders onder de productie ‘Frankenstein’ met jongeren van het Sint-Godelievecollege in Gistel. “Ik had nog nooit zo’n enthousiaste groep”, weet Guido te vertellen. En het enthousiasme is wederzijds. De jongeren appreciëren enorm zijn inzet, zijn humor, zijn vakmanschap en zijn accuraatheid.

© Gulden Toren Gistel 2017