background

Theaterwandeling 'Frontzicht'

Regie: Griet Spanhove & Jos Quintyn
Tekst: Fernand Vanhee
Speeldata: 16-17-18-21-23-24-25 mei 2014
Aantal toeschouwers: 1050

 

Na de succesvolle productie 'Edith en Simone' , een theatervoorstelling over het leven van Edith Piaf, pakt de Gulden Toren Gistel uit met een totaal ander soort voorstelling. 'Frontzicht' is een theaterwandeling rond de historische industriële wijk van Gistel waar taferelen zullen gebracht worden over de situatie van onze regio tijdens WO I.
Wat is de bedoeling? Op diverse locaties wordt er telkens één scène gebracht die een gebeurtenis van WOI oproept. We proberen de anekdotiek te overstijgen door ook aandacht te schenken aan de universele gruwel die elke oorlog met zich meebrengt.
De locaties werden met zorg gekozen en passen mooi bij iedere scène. Het geheel wordt doorweven met muziekfragmenten en multimedia.
Naast het artistiek gedeelte dat verzorgd wordt door 'De Gulden Toren' brengt de heemkring Gestella een unieke tentoonstelling over het dagelijks leven in Gistel en omstreken tijdens WOI. Er is dus niet alleen genieten van toneel en muziek maar ook een informatieve kennismaking met het thema.
Het wordt in elk geval een unieke, informatieve en artistieke kijk op 'Den Grooten Oorlog'.

© Gulden Toren Gistel 2017