background

Kamp Noord

Regie: Griet Spanhove
Tekst: Oscar van Woensel
Speeldata: 1-2-3-8-9-10 mei 2015
Aantal toeschouwers: 600

 

In de eerste helft van mei brengen 18 (ex-) leerlingen van het St.-Godelievecollege de toneelvoorstelling ‘Kamp Noord’ van de Nederlandse auteur Oscar van Woensel. De regie is in handen van Griet Spanhove, die al tal van toneelstukken in Gistel regisseerde (Eén vloog over het koekoeksnest- 2004, Oliver- 2005, Het uur dat we niets van mekaar wisten- 2007, God - 2009, Laisse-moi rêver?!- 2010, 1000 zalen - 2011, Frontzicht - 2014).

In een kleine , wat bizarre, dorpsgemeenschap ergens op het einde van de wereld komt op een dag een vreemdeling aan. Hoe hard de vreemdeling ook zijn best doet, hij wordt niet geaccepteerd door de plaatselijke bewoners. Toch raken sommigen op den duur wel in de ban van die zonderlinge figuur.

‘Kamp Noord’ is een wat grimmig sprookje met toch wat linken naar onze huidige samenleving en naar de moeilijkheden die vreemdelingen ondervinden om hun weg te vinden.

Reacties van het publiek

Enorm genoten van de voorstelling. Zeer goede regie, talentvolle spelers (m/v), de tekst is een doordenker, kledij en grime om u tegen te zeggen.

 

SCHITTEREND !!!!!!
Verbluffende acteerprestatie van de jongeren, prachtig decor, beklijvend stuk, ...

 

Kamp Noord vonden we af,zowel de acteerprestaties ,het decor en belichting,smink en kostumering waren top.

 

Als ondervoorzitter van de Gulden Toren en als adjunct-directeur van SIGO ben ik bijzonder trots op deze voorstelling. De weg naar dit resultaat was niet altijd makkelijk, maar de voorstelling is beklijvend, actueel, grimmig, maar ook sprankelend, fris en humoristisch!
Een pluim voor Griet en alle spelers! Chapeau voor de hoofdrolspelers, uiteraard, maar ik heb een even grote bewondering voor die spelers die misschien niet veel moeten zeggen, maar die de hele tijd zo wondermooi in hun rol blijven zitten! Proficiat!

 

 “Kamp Noord” was een schitterende voorstelling, eigenlijk onbeschrijflijk mooi. Je werd volledig meegenomen in een heel andere wereld, door het decor, de muziek en vooral de spelers die elk op zich het beste van zichzelf hebben gegeven en zo samen een onvergetelijk toneelstuk voor mij hebben gebracht. 

 

Een lach een traan en zo veel meer.
Ook een super dankjewel aan de regisseur Griet die dit alles heeft bedacht en het beste uit elke speler heeft gehaald.
En ook dank je wel aan de Gulden Toren voor het podium, de techniek, grime, reservaties, reclame enz. Zonder hen kon dit alles niet doorgaan.

 

prachtig decor: functioneel gebruikt
mooie make-up en kostuums
verhaal goed gebracht door de jonge acteurs: proficiat
verhaal leek in het begin wat moeilijk om te volgen, in het tweede deel lukte dat beter;
mooie, filosofische gedachte om te eindigen (het stuk lijkt mij bruikbaar om in de godsdienstles een discussie op gang te brengen over wat iemand tot een sterke persoonlijkheid maakt)

 

Proficiat aan alle spelers, regie en alle medewerkers van deze productie. Theater is toch altijd een festijn. En achteraf maar feesten.

 

Het decor was erg mooi.
Ook de kostuums bleven boeien.
Veel jongeren stonden constant op scène, waardoor er veel te zien was.
Het verhaal was boeiend, filosofisch, zelfs Bijbels.
De jongeren speelden hun rollen overtuigend.
Fijn dat er pauze was.

 

Ik heb me probleemloos laten meeslepen doorheen de hele voorstelling : tekst, mime, bewegingen : naast het verhaal boeiden alle spelers met hun eigen toneel. ik kwam soms ogen en oren tekort. Het was speciaal maar bijzonder fijn . Proficiat aan het voltallige team !

 

iedereen was bezig met zijn personage. Er was zo veel te zien. prachtig decor : pluim Gilbert
oneindige fantasie van Griet

 

Kostuums, humor, het vlot inspelen op elkaar en het enthousiasme van de spelers, de dubbele bodem...

 

Decor
Grim en kostuums
Belichting en sneeuweffect
Het acteren en vlotte overgangen tss opeenvolgende teksten van verschillende acteurs.

 

Het decor was prachtig, past perfect bij de voorstelling.
De acteurs zaten echt in hun rol.
De muziek past er goed bij.
Kortom: proficiat met deze voorstelling.

© Gulden Toren Gistel 2017